úterý 13. ledna 2015

Švejda: iDN na dno

Příspěvek Přestanu se na nějaký čas angažovat na iDN z 8. ledna t.r. pro mě představuje pověstnou poslední kapku, symbolizující pád internetové verze Divadelních novin na dno. Ne že bych proti Stanislavu Pencovi něco měl, naopak - ale probůh: jak tento příspěvek jakkoli souvisí s oblastí divadla? Že má dotyčný přibližně stejně dlouhé vlasy jako jeden z redaktorů iDN?
iDN se po odchodu Vladimíra Mikulky z pozice redaktora v roce 2011 stále víc a víc stávaly pouhým skladištěm různorodých příspěvků - a toto je prozatímní vrchol (totiž dno). Ne že by se pochopitelně nedaly představit různé varianty internetových Divadelních novin - má jít třeba primárně o internetovou verzi tištěných DN (které jsou dnes na iDN skutečně již téměř kompletně přítomné), zpravodajský server (tuto úlohu však do značné míry plní www.divadlo.cz), kritické kolbiště (o jehož výběrovou variantu se snaží Nadivadlo), platformu pro zcela svobodné zveřejňování jakýchkoliv informací a názorů na divadlo - a nebo o všechno dohromady? To nechť si samozřejmě rozhodnou samy Divadelní noviny. Ale prostorem redakčně téměř neošetřovaným, bez pozorovatelné koncepce, kde vedle sebe nestrukturovaně leží blogové příspěvky, zpravodajství z festivalů (zaplaťpánbůh za ně!), z nejrůznějších míst převzaté články (to nejčastěji) a jen sem tam původní redakční práce? Být novým šéfredaktorem DN, řeším uvedenou věc, tuto palčivou záležitost kteréhokoliv časopisu, snažícího se obstát v "internetovém věku" jako jednu z prvních.

3 komentáře :

  1. Natálie Preslová14. ledna 2015 v 17:40

    Kopání do mnohokrát poplivané mrtvoly tak nějak přestává být sranda, že ano...?

    OdpovědětVymazat
  2. Martin Švejda15. ledna 2015 v 0:43

    Já myslím, že teď třeba právě mají šanci tou mrtvolou nebýt, tak je (zase) dobré připomenout, že tou mrtvolou právě teď jsou.

    OdpovědětVymazat
  3. Vladimír Hulec18. ledna 2015 v 4:29

    Martine,
    chápu. I Ty jsi Charlie.
    :-)

    OdpovědětVymazat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme