pátek 1. února 2019

Mikulka: Europe Connexion: Evaluace kvality a etiky v evropských veřejných zakázkách (Divadlo Letí)

Milí přesvědčení diváci,

pokud se chcete zase jednou společně utvrdit v přesvědčení, že svět je černobíle přehledný a že za vší zdejší špatností i bídou stojí cyničtí, bezohlední a všehoschopní lobbisti propojení s neméně bezohlednými politiky a průmyslovými podniky, nelze vám než novou inscenaci Divadla Letí vřele doporučit.

V takovém případě se nejspíš snadno smíříte i s tím, že dotyčná hra je značně prvoplánová a ideologizující, a snad dokonce i s tím, že se v ní vlastně mele pořád dokola to samé. Režie i trojice herců se ostatně s úsilím hodným lepší věci snaží onen monolog sice fiktivního, ale jinak příkladně odporného bruselského lobbisty co možná nejvíc rozehrát a doplnit různými legráckami či ironickými odskoky.



Pokud přesvědčení nejste, doporučuji raději setrvat v pohodě vaší vlastní sociální bubliny. Stejně tak, pokud sice přesvědčení jste, ale o něčem jiném: třeba že za všechno zlo světa můžou ilumináti, židi, CIA s Mossadem, Soros, neziskovky a tak podobně. Pokud se vás najde dost, máte slušnou šanci, že se podle zákona nabídky a poptávky i vy jednou dočkáte uměleckého díla, které vaši víru v černobílý svět pohladí po srsti stejně mile a bezpečně, jako teď vaše kolegy hladila Evaluace kvality.

Více informací zde
Recenze vyšla 5. 2 v Deníku N (k přečtení zde)
Foto facebook Divadla Letí

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme