pondělí 13. ledna 2020

Časosběrná pseudoanketa (aneb Jak plynuly roky s anketou SADu)



Kolega Švejda, jenž je milovníkem bilancí a zobecňujících souhrnů, přišel před Vánoci s nápadem uspořádat anketu, v níž by respondenti napsali, jaké byly jejich určující divadelní zážitky za posledních třicet let. SADovská sekce Nadivadla kontrovala návrhem zkusit místo toho po Novém roce časosběrnou pseudoanketu, jejímž prostřednictvím by se připomnělo, jak jsme my, pamětníci, hlasovali v jednotlivých ročnících ankety Světa a divadla (po jistou dobu známé i jako Ceny Alfréda Radoka).


Z anketních kategorií se nám zdály nejzajímavější dvě: inscenace roku a talent. Řada tipů je samozřejmě zcela očekávatelných, ale občas se jeden nestačí divit. K nahlédnutí zde:

Jakub Škorpil
Martin J. Švejda
Vladimír Mikulka

Marie Reslová
Marie Zdeňková
Kateřina Dolenská
Jan Kerbr
Karel Král

Pokud by se další pamětníci chtěli k této hře připojit (klidně i v nějaké vlastní variaci), a připomenout tak nám i celému světu své dávné anketní tipy, budou velmi vítáni. Stačí dát vědět. V nepravděpodobném případě výpadků paměti nebo kolapsu archivů můžeme vypomoci kompletní sbírkou třiceti ročníků SADu (konkrétní hlasování máme i v elektronické podobě).

P.S.

Vítězové všech kategorií ankety jsou po jednotlivých ročních k nalezení tady a tady (individuální hlasy tam ale samozřejmě nejsou). Švejdova třicetiletá bilance je zde.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme