úterý 25. srpna 2020

Mikulka: L'âne & la carotte (Galapiat cirque, Letní Letná 2020)

Cirkus pro neslyšící


Na besedě po představení jsem se optal Lucho Smita, jestli nevidí problém v tom, že otázky, ke kterým se chce v inscenaci L'âne & la carotte (Osel a mrkev) vyslovit, formuluje pouze verbálně, místo toho, aby je nějakým způsobem vtělil do samotné produkce. S odzbrojující upřímností odpověděl, že by rád, ale že se mu to nepovedlo.


Co si s tím mají diváci počít? Trochu cynická rada by mohla znít: zkuste si ucpat nejpozději v polovině večera uši a neposlouchejte mudrování, kterého zní z reproduktorů postupem doby pořád víc a víc. Přijdete o pár povedených ironických vtípků, ale pozitiva budou jednoznačně převažovat. 

Artista je Lucho Smit výborný, navíc má sympatický cit pro divadelnost akce, umí vystupňovat napětí a pak vše proložit překvapivou legráckou. Velké číslo s balancováním na sloupu z židlí bylo jednoduše skvělé. Jako myslitel však za svými cirkusovými dovednostmi výrazně pokulhává - a jen málo pomůže, že jsou jeho úvahy na téma cirkusu a světa tzv. upřímné (nebo i osobně drásavé). Jednou větou: hluboce rozporuplný zážitek.

Více informací o inscenaci zde
Recenze Letní Letné vyšla v Deníku N 25.8. (online zde)
O inscenaci L'âne & la carotte jsem mluvil v Mozaice ČRO Vltava 31.8. odpoledne

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme