pondělí 3. února 2020

Švejda: Elefantazie (Městská divadla pražská - ABC)

Městská divadla pražská vsadila uprostřed sezony na své hlavní scéně, v divadle ABC, na jistotu a po provozně provedené Smrti obchodního cestujícího s Miroslavem Donutilem v hlavní roli zařadila muzikálový kýč Elefantazie, vytvořený osvědčeným autorským triem David Drábek (scénář + režie) - Darek Král (hudba) - Tomáš Belko (texty písní), hlavním lákadlem je tentokrát charismatická popová hvězda Tomáš Klus.


Instantní cukerínová hudba burácí a vlísává se jak má, verše typu "láska - páska" spolehlivě tepou, příběh s "přesahem" (oslava special people jako je právě sloní muž Joseph Merrick nebo jeho kamarád Gándhí) dojímá, baví (obvyklou porcí Drábkových hlášek) i vede (svými hlubokými moudrostmi) k patřičnému zamyšlení... Vše je na svém místě. Tomu také ostatně odpovídalo vřelé přijetí premiérového publika.
Vlastně by bylo zbytečné ztrácet nad tímto titulem nějaké slovo. Jen by se možná slušelo vedení MDP upozornit, že se Elefantazií (jakož i Smrtí obchodního cestujícího) vlastně dost přiblížilo produkci předchozího vedení, vůči němuž se při svém nástupu tak vehementně vymezovalo. Ale chápu: člověk míní, časy mění a sál s mnoha sedadly je potřeba naplnit.
Premiéra inscenace 1. února 2020. Více informací o inscenaci zde.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme