čtvrtek 1. listopadu 2012

Švejda: Zveme Vás do divadla typ Vinohrady

Ve vestibulech pražského metra je k vidění plakát, zvoucí na nejnovější premiéru Divadla na Vinohradech, inscenaci hry Noëla Cowarda To byla moje písnička! Na sytě barevném plakátu jukají na kolemjdoucí čtyři herecké protagonistky, u jejichž portrétů na první pohled nepoznáte, jedná-li se o fotografie, které jsou jednotlivě vmontovány do pozadí, jež tvoří vinohradská opona a klavír, či jde-li o jakési hyperrealistické kresby. Ať tak či tak, z těch vytřeštěných tváří dam jde strach! Nikoli postavy, které byly, slovy dramaturga inscenace Jana Vedrala, napsány „s porozuměním tomu, co znamená stárnutí a odchod z jeviště“, ale zlomyslné figurky z Městečka South Park!
Tomáš Töpfer, zdá se, začíná na Vinohradech pěkně zostra... 

Plakát k vidění též zde: http://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/To_byla_moje_pisnicka

13 komentářů :

  1. No my sme našli asi koncom augusta v schránke aj program!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Filosoie toho plakátu je evidentní - nejlepší způsob pro herečku jak zestárnout je nepřestat být diblíkem.

    OdpovědětVymazat
  3. Jen se smějte, já na to poslal rodiče...

    OdpovědětVymazat
  4. Popravdě řečeno, po Praze (ale nejen asi po Praze) teď straší ještě mnohem hrůzostrašnější plakáty: ty, které lákají na comeback Pražského výběru. "Vydesignovaní" rockeři na něm vypadají jako zoombie (zvláště Jiří Hrubeš). Ale vlastně možná, že to byl záměr.

    OdpovědětVymazat
  5. Výborně, už jsme přišli na celou řadu žertovných kategorií do připravované ankety, ale "nejstrašidelnější plakát" tam bolestně chyběl.

    OdpovědětVymazat
  6. rozvíjíme-li tedy plakátovou diskusi, viděl jsem dnes jeden moc hezký a sice na Frankensteina ve Švandově divadle (režie a úprava Martin Františák). velmi filmový ráz, decentně a jednotně šedomodře tónovaný; s dominantní fotografií oblčeje, který je dramatický, ale nikoli prvoplánově hororový; graficky zajímavé písmo je v něm utopené, ale ne ztracené. Zkrátka plakát, který přitáhně a přiměje zjistit o co jde a ne zdálky udeří a při bliším ohledání (G.Vránová na klavíru) definitivně odradí.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak což o to, to já mám do oné kategorie hned žhavého kandidáta: http://www.mdb.cz/inscenace-15/?hra=277

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale to je snad blbé takzvaně schválně, ne? (doufám). DnV to obávám se myslí vážně.

      Vymazat
  8. No určitě tam nějaký záměr s nadsázkou měl být, to z toho podle mě taky leze jasně. Jenže už úplně nevylezlo jaký a ve výsledku je to jen "hnusný".
    U DnV jsou obavy zcela jistě na místě.

    OdpovědětVymazat
  9. plakát na inscenaci DnV je obyčejná maloměstská šmíra, kterejch vidíme dvanáct do tuctu: nechápu, co je na tom tak šokujícícho.

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě jeden aktuální postřeh: na některých pražských nárožích nyní pod plakátem na Frankensteina visí plakát na turné Karla Gotta. A Mistrova tvář z něj, byť zachycena realisticky, na chodce kouká úplně stejně jako ta Frankensteinova... Poskytovatelé reklamních ploch někdy dokážou být pěkní kreativci.   

    OdpovědětVymazat
  11.  že jo. já už to dávno chci vyfotit a fecebookovat, ale snadno to nejde nechce se mi před tim slopupem laborovat s mobilem/foťákem

    OdpovědětVymazat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme