pátek 13. března 2015

Kyselová: Ceny divadelní kritiky

Ceny ze zábradlí aĺebo niet malých divadiel alebo alebo dobrých ľudí sa všade veľa zmestí...

Síce bez Radoka ale nemenej seriózne sa redakcia časopisu SAD znova odhodlala s pravdou von. A síce, ako je to so stavom českého divadla za rok 2014, teda českej kritiky??

Ceremónia hodná takejto udalosti v posvätnom (a teraz už teda megamaximálne) priestore Divadla Na zábradlí sa niesla v duchu nenútenej elegancie. Ležérnosť naznačil hneď v úvode mierny časový sklz, ktorý na online prenose trval podstatne dlhšie než „naživo“, monitor totiž nevie preniesť hustotu atmosféry, napätie ani vzrušujúci pot všetkých nominovaných.
Je presne 21.05 a stále nič....
Zatiahnutá opona, z hľadiska sa ozýva šuchot, hukot, človek by si povedal „nesedia tam náhodou kritici a tí sa snáď vedia správať v divadle, no nie?
…..a už sú tam, moderátorské duo večera, Vladimír Mikulka a Jakub Škorpil. Zaujme Škorpilova čierna páska a vyvstáva otázka - za koho to je? Za Pratchetta? Alebo je to memento, že Ceny divadelnej kritiky sa už definitívne rozlúčili s Alfrédom Radokom? Škorpil hrá úlohu toho vtipálka, tajomného, s výrazom, ktorý mieša serióznosť Václava Moravca (keď má v štúdiu naraz Babiša a Kalouska) a iskru k oku Marka Ebena. Na druhej strane Vladimír Mikulka dopĺňa duo nielen kontrastnou farbou obleku (vzhľadom na módne kreácie niektorých nominovaných, evidentne moderátori boli jediní, ktorý sa držali nejakého dresscodu...ak nejaký bol), pritom ostáva stabilne sterilne profesionálny, jeho absolútne odovzdanie sa moderovaniu vyvádza z miery i jeho kolegu Jakuba, ktorý na rozdiel od Mikulky, zíde na šikmú plochu a stratí miestami koncentráciu. Na to bacha, chaloši! Ale ide im to spolu...
K výsledkom, hovoria činy, nie slová!
Talent:
No konečne, Anča !!!!
Divadlo roku:

Tak čo sme čakali, že? (a nemôžu za to, že to vyzerá tak divne, že zadara poskytnú priestor a ešte aj skoro všetko vyhrajú...proste náhody sa dejú)

Scénografie roku:

Ktorá žena by ho nemilovala?

Inscenace roku, Mužský herecký výkon roku, Původní česká hra roku, Hudba roku:

Tak určite :) a gratulácia


Záznam předávání Cen možno zhlédnout zde

1 komentář :

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme