pondělí 4. listopadu 2013

Machalická: Úroveň diskuse

Přečetla jsem si teď celou diskusi nad Šedými sedmdesátými, a i když jsem s úlevou zjistila, že se vrátila k normální debatě nad kvalitou zhlédnutého, opravdu mi vadí zaplevelování  tohoto fora příspěvky osob, kteří si ho pletou s prostorem pro sdělování osobních animozit. Myslím si, že příspěvky typu pan XY ničemu nerozumí, je zavilý nebo zaujatý, a ať nám ukáže, co umí on, jsou nemístné, k věci nic neříkají a mají se mazat. Tito lidé zpravidla nemají vůbec žádný názor, jen potřebují světu sdělit, že je někdo krká. Tak ať se jdou vypovídat jinam. Tady se přece má diskutovat o problému,  jinak než se píše oficiálně, ale ne s takovou trapnou výbavou. Jasně, že je to průvodní jev internetových diskusí, ale strašně to otravuje.       

13 komentářů :

  1. Vladimír Mikulka4. listopadu 2013 v 12:44

    Osobní útoky a různé výkřiky jsou samozřejmě otravné, ale co s tím? Nechceme být cenzoři, takže mažeme pouze příspěvky, které jsou nepodepsané nebo vysloveně mimo téma. Osobně si myslím, že nejrozumnější je reakce tohoto typu důsledně ignorovat a snažit se diskutovat k věci.

    OdpovědětVymazat
  2. A to není mimo téma, že autor příspěvku je stručně řečeno blbec? Jak to souvisí s příslušnou inscenací?

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem pro, aby se mazaly příspěvky, pokud je autor, stručně řečeno, blbec. Ale rozšiřme toto kritérium i na autory recenzí.

    OdpovědětVymazat
  4. Vážená "Jano", píše se mi to těžko, protože nás jistě budete považovat za potrefené husy, i přes to vás prosím abyste pro pokračování jakékoli diskuse začala používat v souladu s pravidly tohoto blogu (viz Domovní řád) své "plné pravé jméno". Jinak diskuse ztrácí smysl a budu nucen vaše příspěvky vymazat a jako diskutujícího vás zablokovat. Děkuji za pochopení.

    OdpovědětVymazat
  5. http://cityroom.blogs.nytimes.com/2007/11/15/the-top-10-reasons-we-deleted-your-comment/?_r=0

    OdpovědětVymazat
  6. Milá slečno nebo paní, jasně, jak jinak. A posuzovat to bude fan klub příslušného divadla nebo tvůrce, blbec bude zajisté ten, kdo si dovolí pochybovat o genialitě předvedeného. Prosím, chcete-li polemizovat, máte-li jiný názor, čiňte to, dodejte argumenty a na osobní invektivy zapomeňte. Ten zvyk, že internet unese všechno je strašidelný, notabene v anonymitě si lze tak úžasně dovolovat, že? Jakou informační hodnotu má to, když nám v reakci na legitimní názor na inscenaci sdělíte pouze, že dotyčný recenzent je nepřjatelný.

    OdpovědětVymazat
  7. Ale o blbcích jste v této diskusi začala psát první Vy. Cituji: "A to není mimo téma, že autor příspěvku je, stručně řečeno, blbec?"
    To vypadá, že podobná kategorická hodnocení Vám nejsou vzdálená, Ikdyž jste z opozitního fanklubu.

    OdpovědětVymazat
  8. Zkuste se nad tím trochu zamyslet, VM odpovídá na článek tím, že se snaží mazat příspěvky "vysloveně mimo téma". JM na to reaguje otázkou, zda označení někoho za blbce náhodou toto kritérium nesplňuje (pokud ano, měly by takové příspěvky být mazány).



    Ano, možná to není nejšťastněji formulováno, ovšem z kontextu mi jakákoliv jiná interpretace (tedy i ta, že JM někoho označuje za blbce) přijde řekněme přitažená za vlasy. Nakonec jistá vágnost oné formulace může být důsledkem pocitu, že zde diskutují lidé na kontext citliví, schopni si jeden nenapsaný krok domyslet.

    OdpovědětVymazat
  9. VM neopovídá na článek tím, že by chtěl mazat příspěvky. VM tak odpovídá na zbytečně osobní útoky.
    a jen pro pořádek dodávám, že v roli "pana Domácího" - nebo chcete-li moderátora - vystupuji u této diskuse já.

    OdpovědětVymazat
  10. Samozřejmě, že můj dotaz znamenal to co píše J.D. Koula, kterému tímto děkuji za vysvětlení pro ty, kteří nechtějí pochopit oč mi šlo. Mimo téma jsou přece osobní invektivy, snad už to nemusím znova rozebírat.

    OdpovědětVymazat
  11. Ten příspěvek na začátku tohoto vlákna nebyl reakcí na tento článek? Ale co, třeba jsem zase mimo a snažit se to potvdit či vyvrátit je vlastně tak nezajímavé...

    OdpovědětVymazat
  12. jasně. omlouvám se, máte pravdu. ten kdo to nedomyslel jsem v rychlosti a propukající paranoie byl já. promiňte ještě jednou

    OdpovědětVymazat
  13. Martina Musilová5. listopadu 2013 v 17:53

    Ráda bych vyjádřila svůj skromný názor směřovaný těm účastníkům diskuse, kteří se vyjadřují jako kovbojové a střílejí kolem sebe hlava nehlava, že, ač diskuse probíhá ve virtuální realitě, přesto je součástí veřejného prostoru. Domnívám se, že ten, kdo na někoho vytahuje špinavé prádlo, sám veřejnosti ukazuje svůj holý zadek. Zároveň se jedná o diskusi v rámci divadelního ghetta, takže nevidím žádný důvod, proč byste si osobní problémy nemohli vyřizovat osobně, nevirtuálně. Pochopitelně, pokud k tomu máte odvahu.

    OdpovědětVymazat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme