úterý 28. června 2016

Mattová: Life is a rehearsal (Rémi Martin - Jatka78)

Nazkoušíme si to a pak si to zažijem…


Life is a rehearsal nepatří k novocirkusovým představením, při kterých zůstáváte několik minut bez dechu, aniž byste to významněji vnímali. Spíš se řadí k těm groteskním, postaveným na schopnosti důsledně balancovat mezi komikou a trapností, okořeněnou „nějakým tím“ lezením na tyči a prohnutím se v zádech.



Tím hlavním je tu přirozený komický talent všech protagonistů. První část představení je čirou, ale dynamickou zábavou bez hluchých míst, jakákoli zdánlivá nedomyšlenost získává na konci čísla smysl. Příležitostně se objevují i hudební prvky, často jako součást parodie, třeba když se v čísle se skateboardy ozve Labutí jezero. Rémi Martin ze sebe v sérii skečů udělá tak trochu idiota, ale i když se ocitne v objetí několika nafukovacích panen, stále je to víc humor, než laciná bujará bžunda. Artistovi se totiž vždycky podaří zastavit se těsně před čárou a vtípek zaoblit do odpustitelného „blbnutí“. Na vážkách jsem jako divák při sledování čísla, které bych pracovně nazvala „pleskající kulky“. V něm se kulkami (ano, rozumíme si správně) pleská hlasitě na mikrofon, skrytě za francouzskou vlajkou, ale současně velkolepě za zvuků ikonické písně Non, je ne regrette rien. Druhá část představení už tak přímočará není, více se využívá abstraktních obrazů a vizuálních efektů, jako třeba ve výstupu na moři, kdy se akrobatická tyč stává stěžněm a scéna se proměňuje v rozbouřené moře.

Life is a rehearsal bylo sice ohlášeno jako work in progress, samotné představení však nijak viditelně nedrhlo. V řádně nazkoušeném kusu bude možné Martina Rémiho na Jatkách vidět v červenci (inscenace Finale skupiny Analog).

videoukázka zde

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme