pondělí 25. března 2013

Škorpil: Naše rodina (Divadlo Minor)

O rodičích. A dětěch?
Naše rodina se v Minoru odehraje v rámci jednoho dne. Od ranního vstávání, přes cestu do školy/školky, vyučování, nákupy až k večerní ukolébavce. Povědomé rituály, povědomé nestíhačky i jiné humorné situace. „Děti“ stojí stranou u mikrofonu a komentují co „dospělý“ na scéně předvádí. Ironicky, ale nikoli příliš přemoudřele. V krátkých etudách se nemáme problém poznat a sami sobě zasmát. My rodiče. A co děti? To upřímně řečeno netuším. Inscenace je určena starším dětem (8+), které se snad už jsou schopny bavit i něčím víc, než tím, že tatínek prdí. Ale i tak si užijí jen část toho, co jejich rodiče. Těžko jim to například všechno bude připadat směšné i dojemné zároveň.

Braňo Holiček navíc staví – jak je u něj tradicí – inscenaci poměrně složitě, hraje si s motivy, nechává herce střídat ve více postavách (aniž by je zároveň nějak výrazně znakově odlišil) a tak i pro plně pozorného a trénovaného dospělého je občas problém udržet si přehled kdo je kdo.

Je to inscenace chytrá, zábavná (s tradičně nápaditou a vtipnou živě provozovanou hudbou) a v některých detailech okouzlující. Stačilo by jen maloučko „přitvrdit“ a mohla by se bez uzardění hrát pro výhradně dospělé publikum. V zájmu dětského diváka by však možná bylo lepší leckde malinko ubrat na tempu, nechat některé momenty více doznít a třeba být občas i méně „rafinovaný“.

více informací o inscenaci zde

1 komentář :

  1. disqus_jFAmIsDugN27. května 2013 v 13:24

    Divadelní představení NAŠE RODINA jsem navštívila minulý pátek. SUPER, užili jsme hodně legrace, smáli jsme se od začátku do konce. Doporučuji. L.Marušková

    OdpovědětVymazat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme